top of page

Защо да избираме соеви свещи пред парафинови?

Актуализирано: 19.08.2022 г.


В Luxmellcandles сме сигурни, че сте попадали на много различни видове свещи. Сигурни сме, че сте забелязали и разликите в тях. Някои свещи горят бързо, други горят с различен цвят на пламъка, а един от най-често срещаните проблеми е липсата на аромат след първото запалване. Задавали ли сте си въпроса на какво се дължи всичко това?


Разбира се, най-бързият и лесен отговор е – некачествена свещ, но има още важни неща, които може би не знаете.



Изборът на материала, от който са направени свещите е от ключово значение. И не само за вида и качеството на свещите, а и за Вашето здраве. Доказано е, че парафиновите свещи са вредни за здравето, като в състава им често присъстват и канцерогенни химикали.


Какво представлява соевият восък?


Соевият восък е натурален продукт, който е 100 % биораградим. Соевият восък е растителен восък, получен от соеви зърна. След прибиране на реколтата зърната се почистват, обработват и се навиват на люспи, като в този момент маслото може да бъде извлечено от люспите и хидрогенирано. Процесът на хидрогениране на маслото променя точката на топене на маслото, което го прави твърдо при стайна температура и го прави отлично за използване на свещи.


Освен че са от естествени материали, соевите свещи на Luxmellcandles, при горенето си не увеличават нивото на въглероден диоксид в дома Ви. Соевият восък има свойствотода има по-ниска точка на топене, което го прави много подходящ за използване за свещи за ароматерапия. Ароматите, които влизат в състава на соевите свещи се разнасят значително по-бързо и се усещат много по-добре и продължително в дома Ви.

Кое е различното в свещите на Luxmellcandles?

Свещите на Luxmellcandles са направени от три продукта – естествен соев бленд, дървен фитил и високочествен аромат. Прибавянето на естествен кокосов восък има още няколко преимущества - той прави восъка по-гладък след втвърдяване, задържа по-добре ароматното масло, което допълнително засилва аромата. Освен това времето на горене на свещта се удължава.




Последни публикации

Виж всички
bottom of page